Κυριακή, 3 Αυγούστου 2014

Venga a prendere il caffè da noi!

Δεν υπάρχει καλύτερη εγγύηση για την επιτυχία μιας ταινίας, από το να σφυρίζουν τη μουσική της στο τρένο της επιστροφής. Αυτό ακριβώς έγινε τις προάλλες με το ιταλικό "Ελάτε να πάρετε τον καφέ σ' εμάς" που είδα στο cine Αθηναία, δέκα λεπτά από τη στάση του Ευαγγελισμού (κοντά είναι, απλά έχει ανηφόρα! ).

Περίληψη από το athinorama.gr:
Ο καλοδιατηρημένος μεσήλικας εφοριακός Εμερεζιάνο προσπαθεί να καρπωθεί την περιουσία τριών πλούσιων αδελφών-ζωντοχήρων μετά το θάνατο του αυστηρού πατέρα τους, για να εξασφαλίσει τα γεράματά του. Αθεράπευτα ερωτιάρης, ο τραυματίας στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο δημόσιος υπάλληλος παντρεύεται τη μεγάλη αδελφή και τυλίγει τις άλλες δύο στην αγκαλιά του.

Παρ' ότι η σεξοκωμωδία είναι είδος που γλιστράει εύκολα στο χυδαίο ο Αlberto Lattuada απέφυγε με φινέτσα τις κακοτοπιές και έφτιαξε (εν έτει 1970) μια ωραία, πικάντικη, σατιρική -και ελαφριά βέβαια- ταινία. Ατού της ήταν οι λεπτές πινελιές, ο ρυθμός, το καστ (μα τι φάτσες!), οι ατάκες και το soundtrack. Σε κάποιες κριτικές διάβασα ότι η αυτή η φόρμα της σεξουαλικής φάρσας ήταν ήδη παρωχημένη το '70. Εμένα πάντως δεν μου φάνηκε καθόλου ντεμοντέ. Ίσως γιατί τώρα πια έχει πάρει την προστιθέμενη αξία της πατίνας του χρόνου, του κλασικού "παλιού καλού" σινεμά.Δημοσιεύτηκε στο http://enfo.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: