Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

Παράξενα κι ατόφια.


*Ασχολούμαστε αυτόν τον καιρό με την Αναγέννηση, στο σχολείο, και σήμερα αναφερθήκαμε στην εφεύρεση της τυπογραφίας από το Γουτεμβέργιο. Δεν είναι απίστευτο που το βιβλίο, αυτό το ύψιστο δημιούργημα του ανθρώπου, είναι το πρώτο βιομηχανικό προϊόν της ιστορίας; Λόγω της φύσης του, από την εφεύρεση του κι έπειτα παράγεται ίδιο και απαράλλαχτο σε πανομοιότυπα αντίτυπα, με μηχανικό τρόπο... Σαν ιεροσυλία μου φαίνεται!

*Μια λέξη που κατά την άποψή μου δεν την έχουμε εκτιμήσει δεόντως: Συνάδω. Παρατηρήστε τη ρίζα.. Συν+άδω, που σημαίνει τραγουδάω μαζί. Δηλαδή συνάδω δεν σημαίνει απλά ένα ξερό "ταυτίζομαι, ταιριάζω" αλλά ουσιαστικά είναι το αρμονικό αποτέλεσμα, όπως όταν δύο άνθρωποι τραγουδούν μαζί συγχρονισμένα. Είναι δηλαδή ποιητική λέξη καταβάθος...

*Περνάω σε κάτι πιο... επιστημονικό. Είναι αξιοπερίεργο το πώς το Na (νάτριο) που μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα αν το πιάσεις με γυμνό χέρι και το Cl 2 που είναι δηλητηριώδες αέριο, όταν ενωθούν τι μας δίνουν; ΝaCl ! Αλατάκι του Θεού!

*Sos - sos!
Ο καιρός τρελάθηκε! Μέσα σε δυο μέρες έχει περάσει από όλες τις διαθέσεις και φάσεις: Λιακάδα, συννεφιά βαριά, συννεφιά αραιή, ζέστη, κρύο, αέρα, άπνοια, βροχή, χιονόνερο και λίγο χιόνι!! Παρακαλώ όποιος τον δει πουθενά, να τον πλησιάσει σιγά σιγά από πίσω και να τον χώσει σε ένα σακί μέχρι να ηρεμήσει.Και καλό μήνα!


ΥΓ: Χρόνια Πολλά στο Γιάννη και στο Μιχάλη! Να τα εκατοστήσετε σαν τα ψηλά βουνά!

1 σχόλιο:

V@ssilis Αntonenas είπε...

Πολύ ωραίο άρθρο...!!!